Proprietate speciala, singur in curte, Lux

925.000 € (1.303 €/mp)
  • Brasov, Centrul Istoric
  • ID proprietate: RMX4304
Comision 0% Exclusivitate

Video


Caracteristici


suprafaţa utilă710 mp suprafaţa construită789 mp suprafaţa teren330 mp suprafaţa curte350 mp camere15 dormitoare10 etaje1S+P+1E+M băi6 anul construcţiei1920 tip imobilcase actualizat la22.01.2018

Descriere


Va prezentam o vila situata in inima Brasovului, vila care face parte dintr-o zona istorica dezvoltata intre Strada Republicii si Muresenilor, pe strada Michael Weiss.
Cladirea are o valoare arhitecturala mare data de mentinerea majoritatii caracteristicilor initiale, care sunt elemente definitorii pentru casele de la inceputul secolului XX: decoratii de fatada, tamplarii interioare si exterioare, elemente de feronerie la balustrade si balcoane, specificul acoperisului, elemente ce au fost restaurate conform perioadei.
Casa este compusa din: parter, etaj, mansarda, terasa, curte si subsol in suprafata construita de 789 mp, respecta reglementarile vremii pentru astfel de constructii rezidentiale aflate in zonele mediane ale orasului si este realizata cu o grija speciala in ceea ce priveste compozitia si plastica fatadelor. Configuratia casei este una definitorie epocii: parterul inalt are spatiile nobile reprezentative destinate primirilor, etajul se imparte in 2 apartamente ce comunica intre ele cu un coridor si o terasa deschisa de 25mp cu priveliste spre muntele Tampa, iar mansarda este destinata activitatilor de relaxare.
Un alt element definitoriu si care si-a pastrat valoarea in decursul timpului este reprezentat de sobe, acelasi tip de sobe regasindu-se si la case care sunt acum incadrate ca si monumente istorice. Sobele sunt cu atat mai speciale cu cat au fost realizate mai mult cu functiune de serviciu ocazional si probabil mai mult cu rol decorativ, proiectul prevazand spatii de incalzire cu centrala termica individuala pentru fiecare nivel.
Strada este situată în Centrul Vechi și unește două străzi cunoscute ale Brașovului: strada Mureșenilor și strada Republicii, formând cel mai vizitat triunghi stradal al orașului. Ca o perlă a coroanei, în capul unghiului este Piața Sfatului și Biserica Neagră. Din Michael Weiss intri în recent redesenata Piață George Enescu.
În 2013 strada devine pietonală. Zgomotul roților a fost înlocuit de muzica difuz-ambientală, de șoaptele îndrăgostiților și de clinchetul paharelor ce se ciocnesc între prieteni. Strada păstrează bine conservate clădirile preponderent baroce și casele neoromânești de sfârsit de secol XIX. Multe dintre acestea au devenit cafenele, pub-uri sau ceainării. Tot aici găsești și restaurante cu specific românesc, maghiar, o ciocolaterie dar și un inedit pub jamaican din ce în ce mai popular printre tinerii brașoveni.
Proprietatea are destinatie rezidentiala in acte, dar se poate transforma intr-un spatiu comercial cu multiple activitati, ce ofera un randament foarte bun intr-un timp scurt pretabila pentru investitori.
O seară în Brașov trebuie petrecută fără tăgadă pe vechea Uliță a Călugărițelor la o plimbare sau la o poveste însoțită de clătite sau alte deserturi savuroase, la balconul ceainăriilor și cafenelor. Michael Weiss va vegheaza.
Comision 0% la cumparare

Facilităţi


Utilităţi generale
Apă Canalizare CATV Curent Gaz Internet Telefon
Dotări imobil
Acoperiș Interfon Uscătorie
Dotări
Aragaz Frigider Jacuzzi Mașină de spălat rufe Scară interioară Șemineu Sistem de alarmă
Alte spaţii
Curte comună Pivniță WC Serviciu
Detalii tehnice
Internet Telefon Canalizare
Uşă intrare
Izolaţii termice

Localizare