INCHIRIERE VILA EMBLEMATICA - PALATUL NOBLESSE

19.500 €/lună (24 €/lună/mp) + 19% TVA
  • Bucuresti, P-ta Rosetti
  • ID proprietate: RMX9709
Comision 0% Exclusivitate

Caracteristici


suprafaţa utilă830 mp suprafaţa construită1111 mp suprafaţa teren1000 mp suprafaţa curte700 mp camere21 dormitoare15 etaje1S+D+P+1E+Pod băi6 anul construcţiei1881 tip imobilcase actualizat la14.02.2018

Descriere


ELEGANTA, NOBLETE, RAFINAMENT SI STIL,

O bijuterie arhitectonica renascuta, cladire emblematica reintrodusa in circuitul cultural, potrivita a fi atat sediul unei firme de prestigiu, centru cultural sau restaurant de lux.
SUPRAFATA UTILA TOTALA: 830 MP
- Demisol + Subsol: 328 mp;
- Parter: 220 mp+13 MP terasa;
- Etaj: 251 mp+15 mp terasa.
In centrul capitalei, pe strada Sfintilor, un imobil incarcat de istorie, ai carui pereti au fost martori la serate diverse, petreceri unde se aduna lumea buna a Bucurestiului inceputului secolului XX ne demonstreaza ca pasiunea pentru frumos, dublata de originalitate, imaginatie si respectul fata de trecut pot transforma o casa boiereasca intr-un palat: Palatul Noblesse.
Constructia, monument istoric, a fost realizata intr-un stil eclectic in anul 1881 de catre arhitectul Alexandru Savulescu, cel care semneaza si planurile Muzeului de Istorie Nationala. In anul 1903 cladirea devine proprietatea bancherului Leonid Berkovitz, cunoscut om de afaceri al acelor vremuri. Pana in anul 1945 este proprietate privata apoi devine Cercul Pionierilor si Soimilor Patriei Sector 2. Dupa 1998 este retrocedata iar in anul 2012 actualul proprietar o restaureaza si amenajeaza complet: peretii au fost consolidati si intariti cu plasa metalica si beton, bucatile de caramida au fost curatate individual si reimprospatate cu un lac special incolor pentru a le conferi un plus de protectie si farmec. Restaurarea a fost realizata acordandu-se atentia cuvenita fiecarui detaliu sau element-stucatura, tamplarie, piatra, placari, elemente din fier forjat.
Parterul Palatului ne fascineaza cu incaperile amenajate fiecare intr-un alt stil arhitectural, luminate de ferestre ample, cu tavane inalte, cu oglinzi inzidite, cu tablouri si fotolii captusite cu matase. Aici gasim sobe de statura impozanta, lampadare imense din cristal si bronz auriu, pardoseli din marmura, pereti imbracati in boiserie din lemn de nuc in stil Ludovic al XIV, stucaturi restaurate cu mare atentie, iar in salon putem admira tavanul pictat in fiecare colt cu o personificare: o muza a artelor, toate acestea intr-o suprafata de cca 300 mp cu acces principal si doua intrari secundare si o terasa tip foaier.
Demisolul este o experienta complet diferita, in care intalnim frumusetea stilului industrial vintage cu accente moderne. Aici s-au facut sapaturi pentru adancirea podelelor, s-au adaugat straturi de protectie, instalatii termice de incalzire prin pardoseala si placari cu ceramica cu pattern-uri originale. Tavanele au capatat si ele o noua infatisare, fiind reconstruite complet si apoi izolate cu polistiren. Prin contrast, peretii au pastrat caramida originala ce degaja atmosfera nobila, impregnata de istorie a Palatului Noblesse. Subsolul se compune din 2 incaperi si dispune de 2 intrari, una din interior si una din exterior, cea de-a doua ducand direct catre terasa Palatului. Demisolul si subsolul insumeasa o suprafata utila de 328 mp.
Etajul cladirii este compartimentat in 7 incaperi, fiecare amenajata intr-un alt stil, prelungind experienta de la vechi la nou, intr-o suprafata de 202 mp.
Cladirea este inconjurata de o gradina amenajata in stil parizian, care permite atat acces auto cat si spatii de relaxare si posibilitatea de a admira constructia din toate unghiurile.

Imobilul se ofera spre inchiriere in urmatoarele variante:
- in intregime, la pretul de 19.500 euro + TVA;
- demisol + subsol, la pretul de 9.000 euro + TVA;
- etaj, la pretul de 5000 euro + TVA;
- parter + demisol + subsol, la pretul de 15.000 euro + TVA.

Facilităţi


Utilităţi generale
Apă Canalizare CATV Curent Gaz Internet Telefon
Dotări imobil
Dotări
Scară interioară Șemineu
Alte spaţii
Curte Grădină
Detalii tehnice
Internet Telefon Canalizare
Uşă intrare
Izolaţii termice

Localizare